Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αν η ζωή είναι παιχνίδι αυτοί είναι οι κανόνες της
Απόσπασμα από το βιβλίο της Δρ. Cherie Carter-Scott : «Αν η ζωή είναι παιχνίδι αυτοί είναι οι κανόνες του».


Η Δρ. Cherie Carter-Scott μας μαθαίνει τους κανόνες του παιχνιδιού της ζωής, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής και να τα βγάλετε πέρα με τα απρόσμενα σκαμπανεβάσματά της. Οι κανόνες της συγγραφέως μεταδίδουν μια συμπαντική σοφία και οδηγούν σε σχέσεις γεμάτες νόημα, με τον εαυτό μας και με τους άλλους, τόσο στο εργασιακό χώρο όσο και μέσα στην οικογένεια.

 

1.   Θα λάβεις ένα σώμα. Μπορεί να σου αρέσει ή να το μισείς, αλλά είναι δικό σου να το κρατήσεις για όλη την περίοδο της ζωής σου.2.   Θα πάρεις μαθήματα. Είσαι γραμμένος σε ένα υποχρεωτικό και πλήρους   φοίτησης ανεπίσημο σχολείο που ονομάζεται “ζωή”.


 3.   Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα. Η προσωπική ανάπτυξη είναι μια διαδικασία δοκιμών, λαθών και πειραματισμών. Τα «αποτυχημένα» πειράματα είναι μέρος της διαδικασίας τόσο όσο είναι και τα πειράματα που τελικά «πέτυχαν».  4. Τα μαθήματα επαναλαμβάνονται μέχρι να τα μάθεις. Ένα μάθημα θα σου παρουσιαστεί με διάφορες μορφές, μέχρι να το μάθεις. Όταν θα το έχεις μάθει, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο.


   5. Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ. Δεν υπάρχει καμία περίοδος της ζωής σου που δεν περιλαμβάνει μαθήματα. Αν είσαι ζωντανός, αυτό σημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μαθήματα.


   6. Το “εκεί” δεν είναι καλύτερο μέρος από το “εδώ”. Όταν το “εκεί” έχει γίνει “εδώ”, απλά θα αποκτήσεις ένα άλλο “εκεί” που θα μοιάζει πάλι καλύτερο από το “εδώ”.   7. Οι άλλοι άνθρωποι είναι απλώς καθρέφτες σου. Δεν μπορείς να αγαπήσεις ή να μισήσεις κάτι σχετικά με ένα άλλο πρόσωπο εκτός και αν αντανακλά κάτι που αγαπάς ή μισείς στον εαυτό σου.


   8. Το τι θα κάνεις την ζωή σου, εξαρτάται από εσένα. Έχεις όλα τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζεσαι. Τι τι θα κάνεις με αυτά εξαρτάται από εσένα. Η επιλογή είναι δική σου.


   9. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής βρίσκονται μέσα σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρήσεις, να ακούσεις και να εμπιστευτείς.


   10. Θα  ξεχάσεις  μετά από λίγο χρόνο όλα αυτά που πρίν από λίγο διάβασες...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου