Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο Ελληνάρας (Homo Ellinarus Cafrus Frapedius)

Ο Ελληνάρας (Homo Ellinarus Cafrus Frapedius) αποτελεί μια τομή στην ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης. Ο Ελληνάρας εμφανίστηκε στον πλανήτη που σήμερα λέμε Γη το έτος 4 δις π.Χ.
 
Ο Ελληνάρας πρώτα ρεύτηκε αργότερα έκλασε και στη συνέχεια μίλησε. Λέγεται από κάποιους απογόνους του είδους όπως ο Λιακόπουλος και ο Μπουμπούκος-Τσιρίδας ότι ήταν ο πρώτος και τέλειος άνθρωπος.
 
Δίπλα σ' αυτό το κείμενο κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και μια φωτογραφία, προκειμένου ο αναγνώστης να καταλάβει (οπτικώς) τι είναι ο Ελληνάρας. Όμως υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες ανησυχίες ότι υπάρχει κίνδυνος να καεί μέρος των εγκεφαλικών σας κυττάρων και να μετατραπείτε κι εσείς σε Ελληνάρα. Και όχι, δε βαριόταν αυτός που νομίζει ότι είναι και συντάκτης άρθρων που γράφει παρακάτω ν' ανεβάσει και να προσθέσει φωτογραφία...(Η φωτογραφία που βλέπετε είναι ότι πιο light βρήκα - ο αντιγραφέας Β.Χ)


Όλα ξεκίνησαν όταν οι δεινόσαυροι - άθελά τους - ανακάλυψαν στο υπέδαφος της Κάτω Μπανανίας (ναι, υπάρχει και Άνω!) τεράστιες ποσότητες φραπέ. Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, απλά να ξέρετε ότι η Κάτω Μπανανία τοποθετείται από τους ιστορικούς στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Τυχαίο; Δε νομίζω...
 
Πίσω στο θέμα μας, όλοι γνωρίζουν ασφαλώς το λόγο που τελικά εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι: Μαζί με την ανακάλυψη του φραπέ, τσουπ! Με τρόπο ανεξήγητο έως και σήμερα, ο Ελληνάρας έκανε τα πρώτα βήματα του στον πλανήτη. Και οι δεινόσαυροι δεν τα κατάφεραν. Κυρίως λόγω του ότι ο Ελληνάρας είναι Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ οδηγός. Ο νοών... νοείτω.
 
Μετά την εισαγωγή, η οποία ειλικρινά δεν διαβάζεται, γίνεται παρακάτω μια προσπάθεια μήπως και σώσουμε κάτι.
 
Ο Ελληνάρας χαρακτηρίζεται πλήρως από το τρίπτυχο χέσιμο (κυριολεκτικά και μεταφορικά), το καθησιό (άμα δε βαριέμαι θα πάω για δουλειά... τον άλλο μήνα) και φυσικά τον φραπέ.
 
Στην πρωτόγονη αλλά και παράλληλα μετασύγχρονη κοινωνία ο Ελληνάρας έφτιαξε διάφορους κοινωνικούς τύπους:
 
Homo Tzakius: Ο Ελληνάρας πάντα έχει την τάση ν' ακολουθεί τον πιο ηλίθιο για ηγέτη, έτσι λοιπόν βλέπουμε ανά τους αιώνες ν' ακολουθούν τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή... Βέβαια, σε κάθε ευκαιρία τους τα χώνει, αλλά στην κάλπη είναι πιστός στην παράδοση.
 
Homo Cagourous: Αυτή η μορφή εμφανίζεται στις ηλικίες 12-100 κι είναι άκρως μεταδοτική, σαν τη σύφιλη των κροκοδείλων ένα πράγμα. Ο κάγκουρας έχει την εντύπωση πως είναι απλά το επίκεντρο του κόσμου. Κάνει ό,τι θέλει, αλλά άμα θέλει (και δε βαριέται). Πάνω απ' όλα, ο κάγκουρας είναι εξαίρετος οδηγός. Ενώ τρέχει με 180-200 στο δρόμο, κρατά κινητό στο ένα χέρι, τσιγάρο και σάντουιτς στο άλλο και μπινελικώνει όποιον έχει το θράσος να πηγαίνει πιο σιγά απ' αυτόν στη λωρίδα του. Επίσης είναι και γλεντζές, καθώς το ράδιο στο αμάξι παίζει στη διαπασών από Lady Gaga μέχρι και Έφη Θώδη.
 
Homo Μakakas: Αυτός ο τύπος είναι συνδυασμένος με τους παραπάνω και προσπαθεί να πει όσες περισσότερες φορές μπορεί την λέξη "μακάκας". Θεωρεί εθνική υπερηφάνια το τζατζίκι, το μουσακά, το "μακάκας" και το καμάκι. Μιλάει για μια αφηρημένη έννοια, τον Παρθενώνα, που ούτε έχει δει, ούτε ξέρει τι είναι, αλλά έχει το προσόν ότι ακούει κι από τα δυό του αυτιά (στέρεο-φονικά).
 
Διατροφικές συνήθειες: Delivery, καλαμάκια και τηλεόραση.
 
Διασκέδαση: Ό,τι είναι πιο ακριβό και περιλαμβάνει κύνεια (δηλαδή σκυλάδικα, καμία σχέση με τους κύκνους, αυτά είναι κύκνεια) άσματα και θραύση πορσελάνινων πιάτων.
 
Ελεύθερες ώρες: Δηλαδή ολόκληρη τη μέρα να φιλοσοφεί με τη βοήθεια μιας χορταστικής φραπεδιάς για τα φασόλια της αρχαίας Σπάρτης που έδιωξαν τους Πέρσες και για το πώς είναι πιο βολικό να αποπατήσεις.
 
Ώρες εργασίας: Καταπολέμηση της διαδικτυακής πορνογραφίας με περιήγηση τουλάχιστον 6-8 ωρών σε αντίστοιχα sites προς συλλογή πληροφοριών που θα σταλθούν στις διωκτικές αρχές.
 
Αγαπημένο βιβλίο: Ομήρου Λιακόπουλειάδα - Μετάφραση: Μπουμπούκος-Τσιρίδας, Επιμέλεια κειμένου: Πλεύρης.
 
Ένδυμα: Παντελόνι που να εμφανίζει το εσώρουχο (με το χέρι σταθερά μέσα σ' αυτό).

Ιδανικά: Πατρίς, Οικογένεια, και Άγιος ο Θεός. Που και που και καμιά μιζούλα...
 
Αγαπημένο χόμπι: Κυνήγι μυγών, ύπνος και ξεκούραση.
 
Θρησκεία: χριστιανισμός - δωδεκαθεϊσμός - χρυσαυγητισμός και Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός/ΠΑΟΚ/ΑΕΚ/Άρης (ανάλογα)
 
Καταγωγή: Απώτερο σύμπαν, απόγονος των Ελοχίμ που συνευρέθηκαν με τις Spice Girls. !!!

Δυστυχώς λόγω της κρίσης κάποια από τα χαρακτηριστικά του έχουν αλλοιωθεί, συνεπώς ο Ελληναράς έχει μεταλλαχθεί εξ ανάγκης,  παρόλα αυτά το DNA του είναι απολύτως συνδεδεμένο με τα παρακάτω (και μην ξεχνάτε «για λίγο ξαποστένει και ξάνα προς την δόξα τραβά», έναν μικρό εφιάλτη ζούμε σε λίγο όλα θα είναι όπως πρίν):

  • Αγαπημένη του ασχολία όταν ταξίδευε  στο εξωτερικό ήταν  να ψάχνει για άλλους Έλληνες.   
  • Δεν του έκανε  εντύπωση γομάρι 30 χρονών να ζει με τους γονείς του
  • Ποτέ δεν του φτάνουν τα χρήματα για τα βασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα του περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας.
  • Μισεί τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά όνειρο ζωής ήταν να γίνει ένας από αυτούς.
  • Κυριακή πρωί κοινωνά στην εκκλησία και το απόγευμα ρίχνει Χριστοπαναγίες στο γήπεδο.
  • Διπλοπαρκάρει για τσιγάρα κλείνοντας το δρόμο και απολογείται σ’ αυτούς που κορνάρουν, αλλά στο παρακάτω στενό πλακώνει τον οδηγό που έκανε ακριβώς το ίδιο.
  • Καυχιέται που ο γιος του είναι  μεγάλος   **μιάς και η κόρη του παρθένα.
  • Προειδοποιεί με τα φώτα για μπλόκο αλλά παραπονιέται στον αστυνομικό ότι δεν δίνει κλήση και στους άλλους οδηγούς.
  • Και τελος, εδώ και πολλά  χρόνια βρίζει τις κυβρνήσεςι που αυτός εκλέγει λέγοντας  πως θα 'κανε τα πάντα για να φύγουν, αλλά την ημερα των εκλογων παει για μπανιο! 
Αλιευθήσα σύνθεση

 
 

6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Για αυτό η Ελλάδα έχει μπεί στην κατάψυξη του ΔΝΤ και της Τρόικας, μάλλον τίποτα δεν είναι τυχαίο.

      Διαγραφή
  2. Μπορει να ειμαι ο μοναδικος που σε διαβαζω.
    Μη μου την σπας με τετοια νεοταξιξα αρθρα.
    Κρατα επιπεδο η κλειστο.
    Μη πουλιεσε για φραγκοδιφραγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάγνωση ενός άρθρα ομοιάζει πρός την παρακολούθηση στην ΤΟΥ ΒΟΥ, αν δεν μας αρέσει το κανάλι, απλώς το άλλάζουμε. Ότι αναρτώ τα συγκεκριμένα άρθρα σημαίνει πως αυτά πληρούν τα δικά μου κριτήρια.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Ε καλά οταν εχειs σοβαροφανεια!!Το άρθρο με πολλή χιούμορ τα χώνει κ καλά τουs κάνει!!

      Διαγραφή