Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Οι σκέψεις και οι δράσεις είναι σαν ένα μπούμερανγκ...



«Επιλέγοντας τις σκέψεις σας και διαλέγοντας ποια συναισθηματικά ρεύματα θα αφήσετε να φύγουν μακριά σας και ποια θα ενισχύσετε, καθορίζετε τις επιδράσεις που θα ασκήσετε στους άλλους και τη φύση των εμπειριών που θα βιώνετε στη ζωή σας».
Gary Zukav



Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα γεγονότα της ζωή μας, είναι σαν  ένας «μαγνήτης», ο οποίος προσελκύει προς το μέρος του πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις που να ταιριάζουν με τις σκέψεις που κάνουμε. Γι’ αυτό και πολλοί ειδικοί μας λένε «Άλλαξε τις σκέψεις σου και θα αλλάξει η ζωή σου».

Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη και όχι το αντίστροφο. Ο Νόμος της Έλξης, κινητοποιεί το Νόμο της Συγχρονικότητας, που με τη σειρά του, οργανώνει για μας όλα αυτά που ως τώρα, ονομάζαμε «τυχαία». Σε οτιδήποτε κι αν δώσουμε τη προσοχή μας, οπουδήποτε εστιάσουμε για πολύ, αυτό προσελκύουμε στην πραγματικότητα μας. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας έχουν τις ανάλογες δονήσεις, οι οποίες εκπέμπουν τα ανάλογα «σήματα». Ο νόμος αυτός έχει πάντα εφαρμογή στις αρνητικές συμπεριφορές και συναισθήματα. Εκφράζουμε θυμό, θα εισπράξουμε θυμό, εκφράζουμε επιθετικότητα θα εισπράξουμε επιθετικόητα. Το αντίθετο δεν είναι πάντα εγγυήμένο. Εαν εκφράσουμε αγάπη, θα εισπράξουμε συχνά αγάπη όχι πάντα, είμαστε ευγενής θα μας αντιμετωπίσουν συχνά ευγενικά επίσης όχι όμως πάντα. 

Από την στιγμή που η αρνητική συμπεριφορά των άλλων δεν εξαρτάται πάντα από την δική μας θετική διάθεση, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να δρούμε πάντα συνειδητά και με τον καλύτερο εαυτό μας. Στην πραγματικότητα όταν οι άλλοι μας έχοντας αρνητική ίσως και κακόβουλη προδιάθεση, μας  καλούν να εισπράξουμε ένα δώρο το οποίο δεν το επιθυμούμε,  απλά δεν το αποδεχόμαστε, και το δώρο επιστρέφει στον αποστολέα του, δίχως να ταράξει την δική μας ενέργεια. Το να αντιμετωπίζεις το καλό με το καλό είναι σοφό, το να αντιμετωπίζεις το κακό με το κακό είναι κακό.Όπως έχει πει και ο Αbraham Maslow :«αν συνεχώς κρατάω στα χέρια μου ένα σφυρί τότε θα βλέπω παντού γύρω μου καρφιά».

Μπορούμε αλλάζοντας τις σκέψεις μας και τον τρόπο που νιώθουμε, να αλλάξουμε όλη τη ζωή μας. Αρκεί να το αντιληφθούμε, και να το ζητήσουμε δυνατά μέσα από τη καρδιά μας. Και να είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε γι' αυτό. Ίσως χρειαστεί να θυσιάσουμε τις συνήθειες μας και κυρίως τα παλιά πρότυπα συμπεριφοράς, που μας θέλουν «θύματα», ανήμπορους να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!  Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο τον βιώνουμε, όπως επίσης τις καταστάσεις, τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που παρουσιάζονται στη ζωή μας. 

Οι σκέψεις που κρατάμε στο νου μας, τόσο οι συνειδητές όσο και οι ασυνείδητες, δημιουργούν αυτά που βλέπουμε στη ζωή μας. Κάθε σκέψη έχει μία ορισμένη δόνηση. Επιστρέφει σε εμάς σαν μπούμερανγκ ανάλογα με τη χροιά, την ένταση και το βάθος του συναισθήματος. Οι σκέψεις μας εμφανίζονται στη ζωή μας κατ’ αναλογία με τη σταθερότητα, την ένταση και τη δύναμη τους. Επιλέγοντας τις σκέψεις μας και διαλέγοντας ποια συναισθηματικά ρεύματα θα αφήσουμε να φύγουν μακριά και ποια θα ενισχύσουμε, καθορίζουμε τις επιδράσεις που θα ασκήσουμε στους άλλους και τη φύση των εμπειριών που θα βιώσουμε στη ζωή μας. Οι σκέψεις και οι δράσεις είναι σαν ένα μπούμερανγκ, ότι στέλνεις προς τα έξω θα κάνει τον κύκλο του και θα επιστρέψει σε σένα πολλαπλάσια, αργά ή γρήγορα…

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσελκύσουμε αυτό που επιθυμούμε, είναι η Ευγνωμοσύνη. Νιώθοντας αληθινή ευγνωμοσύνη, για αυτό που θέλουμε να συμβεί, - σαν να έχει ήδη συμβεί - στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στο Σύμπαν, ότι το θέλουμε πραγματικά, ότι το περιμένουμε, ότι είμαστε ανοιχτοί να το λάβουμε, και έτσι το Σύμπαν ανταποκρίνεται στο «αίτημα» μας

Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη ανυψώνουμε τη συχνότητα της ενέργειας μας σε ανώτερα επίπεδα και αναλαμβάνουμε δράση! Και από τη στιγμή που οι σκέψεις είναι δημιουργικές, μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας αυτό που θέλουμε. Καταρχάς ας τολμήσουμε να ονειρευτούμε. Ας σταματήσουμε να φοβόμαστε μήπως απογοητευτούμε.Οι σκέψεις είναι μαγνητικές και προσελκύουν πράγματα, αλλά παίρνουν τη δύναμη τους από τα συναισθήματα. Τα συναισθήματα είναι εκείνα που έχουν την αληθινή δύναμη, για αυτό αν σκεφτόμαστε κάτι, αλλά ταυτόχροναφοβόμαστε, ή αμφιβάλλουμε, αυτό ακριβώς θα προσελκύσουμε.

Αν θέλουμε ο Νόμος της Έλξης να λειτουργήσει αποτελεσματικά, θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι είναι μια δύναμη που υπάρχει ΕΞΩ από εμάς. Θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε, ότι προσπαθούμε να προσελκύσουμε” κάτι που είναι αποσπασμένο από εμάς ,  έξω από εμάς,  κάτι που δεν το έχουμε και μας λείπει.

Ο Νόμος της Έλξης δεν είναι κάτι άλλο από τον τρόπο έκφρασης της πραγματικής μας φύσης. Αυτό σημαίνει ότι αντί να ελκύουμε κάτι που υπάρχει έξω από εμάς, εκφράζουμε την ευχή και την επιθυμία να φέρουμε στην επίγνωσή μας κάτι το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πραγματικού μας εαυτού, κάτι το οποίο είναι ήδη τμήμα του δυναμικού της φύσης μας.

Το να εκπαιδεύσει κανείς το μυαλό του να βλέπει πάντα το φως ακόμη και μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι δεν είναι εύκολο. Σε αντίθετη μάλιστα περίπτωση, το ίδιο το μυαλό μας είναι αυτό που μας βάζει εμπόδια, κάνοντας την διαδρομή ακόμη πιο δύσκολη. Γιατί ο άνθρωπος είναι ευάλωτος κι επιρρεπής στον πόνο, στη θλίψη και στην αυτοκαταστροφή. Είναι πολύ πιο εύκολο για μας να τα βλέπουμε όλα μαύρα και να παραδινόμαστε σε κάθε άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, παρά να παλεύουμε, να μαζεύουμε δυνάμεις και να συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατοί.

Για παράδειγμα, αν περπατώντας σ’ ένα δάσος αντικρίσουμε μία τίγρη αυτόματα θα νιώσουμε φόβο και ο φόβος θα μας εμποδίσει από το να σκεφτούμε τρόπους να σωθούμε. Δε βλέπουμε το δέντρο στο οποίο μπορούμε να σκαρφαλώσουμε, ούτε το ξύλο το οποίο μπορούμε ν’ αρπάξουμε για ν’ αμυνθούμε.

Έτσι και στις καθημερινές δυσκολίες της ζωής. Τ’ αρνητικά αισθήματα μας καταβάλλουν και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά. Όταν είμαστε απογοητευμένοι, στρεσαρισμένοι, θυμωμένοι, κουρασμένοι τα πάντα γύρω μας φαντάζουν υπερβολικά δύσκολα, οι ψυχικές μας δυνάμεις εξασθενούν και κάνουμε το ένα λάθος μετά το άλλο, προσελκύοντας άσχημες καταστάσεις και βρίζοντας την ίδια στιγμή τις μοίρες και τη θεά τύχη.

Ενώ στην πραγματικότητα, εμείς και μόνο εμείς είμαστε οι υπαίτιοι όλων αυτών, χωρίς πολλές φορές να το συνειδητοποιούμε. Ακόμη κι όταν μας το λένε, αρνούμαστε να πάρουμε την ευθύνη και ν’ αποβάλλουμε τη μιζέρια που φορέσαμε για να εμφανιστούμε στη σκηνή της ζωής. Εκεί που όλες οι μάχες δίνονται. Κι όταν λέμε να δούμε τα πράγματα θετικά, δε μιλάμε απλώς για ένα επιφανειακό χαμόγελο, αλλά για ουσιαστική αλλαγή που θα πηγάζει από μέσα μας και θα μπουστάρει την προσωπική μας ζωή, τη δουλειά, ακόμη και την υγεία μας.

Σύνθεση από διάφορες πηγές με προσθήκες.

Επιλογές, επεξεργασία, επιμέλεια δημοσιεύσεων/αναδημοσιεύσεων Πλωτίνος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου