Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

«Ο Γλαύκος και η Νηρηίδα»




Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου, αντλώντας έμπνευση από την ανεξάντλητη αρχαία Ελληνική μυθολογία. 

Πρωταγωνιστής της σύγχρονης μυθοπλασίας, ο δωδεκάχρονος Γλαύκος, ο οποίος κατοικεί στον νησί του Ηφαίστου την Λήμνο. Ο Γλαύκος γαλουχήθηκε έχοντας ως πρότυπα του τα κατορθώματα των αρχαίων Ελλήνων ηρώων, όπως και όλες οι γενιές στην αρχαία Ελλάδα, οι οποίες μεγαλούργησαν για αυτόν ακριβώς τον λόγο. 

Θέλοντας να γίνει και αυτός ένας μικρός ήρωας, αναζητεί την ευκαιρία. Στην εποχή του μαίνεται ο Πελοποννησιακός πόλεμος, ο οποίος προκαλεί πόνο και δυστυχία στον Ελληνικό κόσμο, και όχι μόνο. 

Ο μικρόκοσμος επηρεάζει τον μακρόκοσμο, για αυτό τον λόγο προκαλείται δυσαρμονία και στις Θεότητες, οι οποίες έχουν υπό την εποπτεία τους την Γαία, και όλα της τα δημιουργήματα.. 

Η ανθρώπινη παρέμβαση είναι καταλυτική για την αποκατάσταση της αρμονίας και την εξισορρόπηση της δυσαρμονίας. Ο μικρός Γλαύκος θα αδράξει την ευκαιρία, και με την βοήθεια μίας εκ των πενήντα Νηρηίδων της Πρωτομέδειας, η οποία θα του δώσει ένα μαγικό βότανο. 

Ο Γλαύκος, θα μπορέσει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να γίνει δηλαδή και αυτός ένας ήρωας, ένας ήρωας της Θάλασσας, πολεμώντας τις γοργόνες, τις σειρήνες και τον δράκο Λάδωνα, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη στο βασίλειο του Ποσειδώνα και όχι μόνο.... Μία σειρά από γνωστά και άγνωστα μυθικά τερατόμορφα πλάσματα παρελαύνουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Ιχθυοκένταυροι, τα Καβειρικά άλογα του Ηφαίστου, ο χάλκινος Καυκάσιος αετός, Ο Πήγασος, ο Πάνας, οι Κένταυροι, ο Γρύπας, η Έχιδνα, ο Κέρβερος, και άλλοι... 

Καιρός να αναδείξουμε την πλούσια μυθολογία μας, κάτι που κάνει κατά κόρον το Hollywood.... 

Όσοι φίλοι, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το βιβλίο " Ο Γλαύκος και η Νηρηίδα", καλό θα είναι να το οριστικοποιήσουν, τα αντίτυπα δεν είναι πολλά. Όσοι νέοι φίλοι, ενδιαφέρονται θα πρέπει να στείλουν μήνυμα.(Μαζί με τον " Γλαύκο και τη Νηρηίδα", δώρο και το βιβλίο μου "Άνθρωπος και Γαία").


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου