Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ο Μπράχμα και η Μάγια...

 

Ένας παλιός μύθος από την Ινδία εξιστορεί ότι ο θεός Μπράχμα ήταν ολομόναχος. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο στον κόσμο εκτός από αυτόν, με αποτέλεσμα να βαριέται αφάνταστα. Ήθελε να παίξει ένα παιχνίδι, αλλά δεν υπήρχε κανείς για να παίξει μαζί του.

Για να διασκεδάσει λοιπόν σκέφτηκε να δημιουργήσει μια όμορφη θεά. Στρώθηκε λοιπόν στη δουλειά και έφτιαξε τη Μάγια. Μόλις η Μάγια απέκτησε υλική υπόσταση και ο Μπράχμα της εξήγησε το σκοπό της ύπαρξης της, εκείνη του απάντησε. Ωραία, αλλά αν θέλεις να παίξουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, θα πρέπει να κάνεις ότι σου λέω. Εκείνος συμφώνησε και ακολουθώντας τις ιδέες της Μάγια δημιούργησε ένα ολόκληρο σύμπαν. Δημιούργησε τον ήλιο και τα αστέρια, τη σελήνη και τους πλανήτες. Στη συνέχεια δημιούργησε τη ζωή στη γη - την ατμόσφαιρα, τους ωκεανούς και τα ζώα.

Η Μάγια τότε του είπε: «Πολύ ωραίος ο κόσμος των ψευδαισθήσεων που δημιούργησες! Τώρα θέλω να πλάσεις ένα είδος ζώου που να διαθέτει ευφυΐα και να επίγνωση να εκτιμήσει το δημιούργημα σου». Έτσι ο Μπράχμα έπλασε τους ανθρώπους και αφού ολοκλήρωσε τη δημιουργία, ρώτησε τη Μάγια πότε θα άρχιζε το παιχνίδι.


 «Αρχίζουμε αμέσως» του απάντησε εκείνη. Πήρε τότε τον Μπράχμα και τον έκοψε χιλιάδες μικροσκοπικά κομματάκια. Τοποθέτησε ένα κομμάτι μέσα σε κάθε άνθρωπο και του είπε: « Τώρα αρχίζει το παιχνίδι! Εγώ θα σε κάνω να ξεχάσεις τι είσαι, και εσύ θα προσπαθήσεις να βρεις τον εαυτό σου».

Η Μάγια δημιούργησε το όνειρο, και ακόμα και σήμερα ο Μπράχμα προσπαθεί να θυμηθεί ποιος είναι. Ο Μπράχμα ζει μέσα μας και η Μάγια μας εμποδίζει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε.

Όταν κάποιος ξυπνήσει από το όνειρο θα γίνει πάλι ο Μπράχμα και θα διεκδικήσει ξανά τη θεία φύση του. Εύλογα όμως ο Μπράχμα που αφυπνίστηκε θα πει: «Εντάξει, με εμένα τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα κομμάτια μου;»

Τώρα πια που γνωρίζεται το κόλπο της Μάγια μπορείτε να μοιραστείτε την αλήθεια με τους άλλους ώστε να ξυπνήσουν και αυτοί με τη σειρά τους.

Δύο αφυπνισμένοι άνθρωποι σε ένα χώρο μπορούν να διασκεδάσουν περισσότερο. Τρεις αφυπνισμένοι άνθρωποι ακόμα πιο πολύ. Φανταστείτε τι πανηγύρι θα γίνει όταν ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων θυμηθούν ποιοι πραγματικά είναι.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αρχίσουμε από τον εαυτό μας. Σιγά- σιγά θα αρχίσουν και οι άλλοι να αλλάζουν, μέχρι που όλο το όνειρο θα έχει ολοκληρωθεί.


Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε;

Οι μύθοι από όπου κι αν προέρχονται – από όποιο λαό και όποια θρησκεία – έχουν σαν σκοπό να μας διδάξουν να διεκδικήσουμε ξανά τη Θεία μας φύση και να ανακαλύψουμε το Θεό μέσα μας.

Είμαστε αθάνατες ψυχές. Υπάρχουμε εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια σε διαφορετικές εκδηλώσεις γιατί είμαστε η ζωή και η ζωή δεν πεθαίνει. Βρίσκεται μέσα στα δέντρα, τα ψάρια, τα πουλιά, τα ζώα, στα αστέρια, στον ήλιο, μέσα στο κάθε τι. Όπου κι αν κοιτάξουμε είμαστε εμείς.

Μόνον όμως όταν αποδεχθούμε τη Θεία μας φύση τότε θα βλέπουμε και τη Θεία φύση των άλλων και μόνο τότε θα είμαστε πραγματικά ένα με την ολότητα.

Αναδημοσίευση από astrology.gr.


 Επιλογές, επεξεργασία, επιμέλεια δημοσιεύσεων/αναδημοσιεύσεων Πλωτίνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου