Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ο Γλαύκος και η Νηρηίδα


Μετά από την επιτυχημένη έκδοση τριών βιβλίων ιστορικού, φιλοσοφικού και μεταφυσικού περιεχομένου, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, για τη  συγγραφή μυθιστορήματος. Υπό έκδοση.

Μία ιστορία η οποία συνθέτει διάφορους αρχαίους Ελληνικούς μύθους, οι οποίοι εντάσσονται αρμονικά στις περιπέτειες του δωδεκάχρονου Γλαύκου από την Λήμνο, το νησί του Ηφαίστου και των Καβείρων.

Ο Ήρωας του βιβλίου έχοντας ως πρότυπα τους ήρωες της Αρχαίας Ελλάδος θέλει να γνωρίσει το βασίλειο του Ποσειδώνα, κάτι που επιτυγχάνει τελικά με την βοήθεια των Θεών, της όμορφης Νηρηίδας Πρωτομέδειας και του μαγικού της φίλτρου.


Σκοπός του να βοηθήσει του ναυτικούς νικώντας τα θαλάσσια τέρατα, τα οποία ανακαλύπτει τελικά πως είναι άλλα από αυτά που υπέθετε.


Σκοπός του σύγχρονου αυτού μύθου - παραμυθιού εάν θέλετε - , είναι να βοηθήσει τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους να έρθουν σε επαφή με την αρχαία Ελληνική μυθολογία, όχι αποσπασματικά, αλλά μέσα από τις περιπέτειες του μικρού Γλαύκου.


Μία ιστορία με πολλά μηνύματα και διαχρονικούς συμβολισμούς, για τον άνθρωπο, την σχέση του με την φύση, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον πολιτισμό μας. Μηνύματα ιδιαίτερα σημαντικά στην παρούσα κρίσιμη εποχή αναζήτησης νέων προτύπων και αξιών. 


Μία ιστορία για «ψαγμένα παιδιά», από δώδεκα έως εκατόν δώδεκα ετών.! 







2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό βιβλίο για τα Ελληνόπουλα -και όχι μόνο- φίλε. Μέσα σε λίγη ώρα διάβασα το μισό βιβλίο και μου έκανε αρίστη εντύπωση και ειδικά ο πρόλογος. Εύγε και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή