Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Η τραγική ιστορία πίσω απο το τραγούδι «In the air tonight», του Phil Collins…Όταν  ο Phil  Collins ήταν μικρός,  πήγαινε συχνά με την οικογένεια του σε ένα εξοχικό σπίτι  που είχανε, και το οποίο  ήταν χτισμένο σε ένα ύψωμα. Το ύψωμα αυτό κατέληγε σε μια προβλήτα. Κάποια ημέρα,  καθώς έπαιζε ο μικρός αδερφός του έπεσε στο ποτάμι και άρχισε να πνίγεται. Ο Phil βρισκόταν στο παράθυρο του σπιτιού και έβλεπε  πανικόβλητος την σκηνή να διαδραματίζεται  σε απόσταση. Δίπλα στον αδελφό του, υπήρχε ένας ψαράς, ο οποίος  παρόλο  που έβλεπε τον πνιγμό, δεν έκανε τίποτα για να σώσει το μικρό παιδί, αντιθέτως  συνέχισε το ψάρεμα.. Τρέχοντας με ουρλιαχτά ο μικρός  Phil  προσπάθησε να πάει γρήγορα στο σημείο,  για να σώσει τον αδελφό του, αλλά ήταν πλέον αργά..

Αυτό ήταν ένα τραγικό γεγονός που τον σημάδεψε για πάντα. Χρόνια αργότερα, όταν ο Phil  έγινε επιτυχημένος τραγουδιστής και ντραμίστας, έγραψε το «in the air tonight»,  και έκανε μια συναυλία στην προβλήτα στην οποία χρόνια πριν είχε πνιγεί  ο αδελφός του,  φροντίζοντας  να είναι  προσκεκλημένος ο ψαράς  η οικογένεια του στις πρώτες σειρές. Όταν ήρθε η ώρα να πει σε  πρώτη δημόσια εκτέλεση το in the air tonight,  έσβησαν τα  φώτα και  άναψαν  δυο προβολείς πάνω στον τον ψαρά..O Phill Collins είπε το τραγούδι βουρκωμένος κοιτώντας επίμονα τον ψαρά στα μάτια καθ όλη την διάρκεια του τραγουδιού. Οι στίχοι περιέγραφαν την ιστορία  όπως την είχε βιώσει χρόνια πριν, και η οποία τον είχε στιγματίσει:

I can feel it coming in the air tonight, oh lord
Ive been waiting for this moment, all my life, oh lord
Can you feel it coming in the air tonight, oh lord, oh lord
Well, if you told me you were drowning
I would not lend a hand
I’ve seen your face before my friend
But I don’t know if you know who I am
Well, I was there and I saw what you did
I saw it with my own two eyes
So you can wipe off the grin, I know where you’ve been
Its all been a pack of lies
And I can feel it coming in the air tonight, oh lord
I’ve been waiting for this moment for all my life, oh lord
I can feel it in the air tonight, oh lord, oh lord
And I’ve been waiting for this moment all my life, oh lord, oh lord
Well I remember, I remember don’t worry
How could I ever forget, its the first time, the last time we ever met
But I know the reason why you keep your silence up, no you don’t fool me
The hurt doesn’t show; but the pain still grows
Its no stranger to you or me
And I can feel it coming in the air tonight, oh lord...

Λίγες ημέρες αργότερα  λέγεται πως  ο ψαράς αυτοκτόνησε...! Φημολογείται πως το συγκεκριμένο συμβάν το έχει παραδεχτεί ο Phil Collins!Eπιλογές, επεξεργασία, επιμέλεια δημοσιεύσεων/αναδημοσιεύσεων ΠλωτίνοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου