Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Ο Coelho και η πραγματική γνώση...


- Έχετε βιβλία του Paulo Coelho ;

- Φυσικά!

- Σε πιο ράφι είναι;



- Αν  θέλεις να τα βρείς πραγματικά, τότε το σύμπαν θα... συνωμοτήσει και θα τα βρείς!!!

Σημασία δεν έχει τι διαβάζεις, αλλά το κατά πόσο καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις.  Σημασία έχει το κατά πόσο αφήνεις χώρο για να μετουσιώσεις όλα αυτά που διαβάζεις, ώστε να μην είσαι απλά ένας φορέας γνώσεων και απόψεων άλλων.  Είναι λάθος να πιστεύουμε πως μπορούμε  να φτάσουμε στη πραγματική γνώση, συσσωρεύοντας σκέψεις άλλων ανθρώπων, αν και αυτό αποτελεί το πρώτο και αναγκαίο βήμα. 

Η πραγματική επίγνωση έρχεται  «εκ των έσω» και προυποθέτει να «βιώσουμε» την προσωπική μας αλήθεια.  Από την παιδική σου ηλικία, ακούς ότι «το τριαντάφυλλο είναι όμορφο». Έτσι, όταν βλέπεις ένα τριαντάφυλλο, επαναλαμβάνεις απλώς σαν κομπιούτερ ότι «το τριαντάφυλλο είναι όμορφο». Το νιώθεις αυτό πραγματικά; Αν δεν το νιώθεις, μην το λες.
Όταν κοιτάζεις το φεγγάρι, μη λες πως είναι όμορφο αν αυτό δεν το νιώθεις μέσα σου. Θα εκπλαγείς με το ότι το ενενήντα εννέα τοις εκατό τού υλικού που κουβαλάς μέσα στο νου σου, είναι όλο δανεισμένο.

Και μέσα σ' αυτό το ενενήντα εννέα τοις εκατό τού υλικού, που είναι άχρηστα σκουπίδια, χάνεται το ένα τοις εκατό τής εσωτερικής αίσθησης  πνίγεται. Παράτα εκείνη τη γνώση. Ανακάλυψε τη δική σου εσωτερική αίσθηση. Ο Λάο Τσε λέει: «Αναζήτησε και θα χάσεις.» Γιατί; «Αναζήτησε και θα χάσεις.» Επειδή αυτό που αναζητάς βρίσκεται μέσα σου. Μπορεί να βρεθεί μόνο όταν σταματήσει κάθε αναζήτηση.

 Μυσταγωγία - Μυθαγωγία

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου